Pohja
125 g voita tai margariinia
Täyte
1 prk (200 g) fetakuutioita
1 rasia (250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa (en ehtinyt kauppaan, joten ripottelin vain vähän timjamia)
vähän purjoa (itse laitoin yhden minikokoisen sipulin)
Nypi jauhot ja voi muruiksi ja lisää sitten vesi. Laita taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi.
Painele taikina (voidellun) piirakkavuoan pohjalle ja paista 250 asteessa 10 minuuttia.
|
Oottekos kokeilleet voidella vuokaa tällaisella? |
Sekoita kananmunat, ruokakerma ja mausteet keskenään. Lado piirakkapohjalle basilikasilppu, purjo, fetakuutiot ja (halkaistut) kirsikkatomaatit. Kaada päälle munaseos ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista uunin alatasolla 225 asteessa noin 20 minuuttia. Koristele halutessasi kirsikkatomaateilla ja basilikalla.
Kävimme avokin kanssa vähän sukuloimassa tuossa jokin aika sitten ja sain sillä reissulla tämän ihanan reseptin! Jouduin tosiaan käyttämään tässä tuoreen basilikan sijaan kuivattua timjamia, koska ei ollut aikaa (eikä varsinkaan kiinnostusta) lähteä aatonaattona ruuhkaiseen kauppaan yhden yrtin takia, mutta suosittelen silti ehdottomasti käyttämään sitä, koska se sopii tuohon niin hyvin. Lisäksi kannattaa antaa piirakan jäähtyä rauhassa, sillä nuo tomaatit kärventävät suun ihan totaalisesti, jos on kärsimätön... Kröhöm.
Tulen luultavasti tekemään kaikenlaisia sekalaisia kuvapostauksia tässä lähiaikoina, kun olen täällä kotikotona lomailemassa. Koitan myös muistaa kuvata tulevia jouluherkkuja ahkerasti ja väsätä niistä sellaisen joulupläjäyksen.
Nyt ei sitten muuta kuin joululaulut soimaan, kinkku uuniin ja aattoa jännäämään!