perjantai 28. syyskuuta 2012

Reseptejä, reseptejä, reseptejä!




Äiti antoi mulle lahjaksi tuollaisen ihanan pienen reseptikirjan, jossa on paljon ihan perusreseptejä perusainesosista. Esimerkiksi tsatsikisämpylöiden ohje oli tosi simppeli, aion ehdottomasti leipoa niitä ja tehdä sitten (toivon mukaan onnistuneen) kokeilun jälkeen aiheesta postauksen!

Toinen resepteihin liittyvä juttu: Myllyn Reseptiklubiin liittyminen on ilmaista ja jäsenlahjana saat kansion, jossa on kaikki kyseisen klubin reseptivihot. Siellä on mm. sellaisia vihkoja kuin "Leivonnaisia nuorekkaaseen makuun", "Parhaat piirakkareseptit" ja "Reseptejä suurimoista". Liityin itse vasta hetki sitten, mutta äiti on saanut jo oman kansionsa:


Ja nyt viimein sitä omenapiirakkaa! Tämä ohje on siis yläasteaikaisesta köksänkirjastani (Hyvää pataa) ja ainoa oma lisäykseni on kaneli, jota alkuperäisessä reseptissä ei ollut ollenkaan.

Omenapiirakka

Vuokaan

margariinia

Pohja

3 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
150 g margariinia tai voita
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
¾ dl maitoa
1 muna

Pinnalle

2 isoa omenaa
kanelia

Voitele piirasvuoka ja pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori omenat, poista niistä siemenkota ja leikkaa lohkoiksi.

Nypi vehnäjauhot, sokeri ja margariini muruiksi ja ota seoksesta 1½ dl sivuun piirakan pintaa varten. Sekoita jäljelle jääneeseen seokseen vanilliinisokeri, leivinjauhe, maito ja muna.

Levitä taikina vuokaan ja asettele omenalohkot päälle. Ripottele lohkojen päälle ensin kanelia oman maun mukaan ja sitten loput muruseoksesta. Paista uunin keskitasossa noin 25 minuuttia.

Kera vaniljajätskin, of course.
Tämän viikonlopun saakin sitten porskuttaa äidin herkkuruuilla ja -leipomuksilla - äskenkin eteeni kannettiin rahkamuffinssimaistiainen. Kyllä kelepaa! ♥

2 kommenttia:

  1. Löysin äsken näin kivan blokin! laitoin sut mun suosikkeihin ja jatkan lukemista. Tekemiseniloa sinne.

    VastaaPoista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)