torstai 6. joulukuuta 2012

Peston ystävät hoi!

Mähän lupasin silloin joskus, että jonain päivänä kerron teille sen herrrkullisen pestopastan reseptin, muistattekos? Hyviä uutisia: tänään se tapahtuu! Alkuperäinen ohje löytyy Valion sivuilta, mun versioni tulee tässä:

Pestopasta

n. 6 annosta


1 pss (500 g) täysjyväpastaa
1 isohko (puna)sipuli
1 pss (200 g) kinkkusuikaleita
½-1 prk (185 g) pestoa
1 prk (200 g/95 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
1 prk (2,5 dl) kolmen juuston ruokakermaa

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna sipuli ja aurinkokuivatut tomaatit. Älä kaada tomaattipurkkiin jäänyttä öljyä pois!


Jätä pasta valumaan siivilään. Lorauta kattilaan öljyä tomaattipurkista ja kuullota sipulit siinä.


Kaada sekaan kinkku ja paista hetki. Lisää sitten pasta ja muut ainekset (pestoa oman maun mukaan). Kuumenna sekoitellen.


Nam! Iltapalaksi voittekin sitten paahtaa pari ruisleipäviipaletta ja voidella ne pestolla, mikäli ette käyttäneet kaikkea pastaan (kuten minä). Tai no, pestohan nyt on niin älyttömän hyvää, että sitä kiskoo vaikka pelkkänä suoraan purkista... Avokki ehdotti, että tehtäisiin tätä ruokaa joskus punaiseen pestoon, olisi varmasti hyvää!

Muuten tämä itsenäisyyspäivä onkin sitten kulunut Tuntematonta sotilasta ja Linnan juhlia katsellessa sekä kuumaa Hehkua juodessa. Pihalla on kauniin valkoista ja tupa on täynnä kynttilöitä; aika mukavat on tunnelmat täällä... ♥


Rauhallista itsenäisyyspäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)