sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Nakkikeitto + Crème brûlée

Tässä olisi taas sellaista kunnon opiskelijabudjettiruokaa; ainesosia ei tarvitse kovin montaa sorttia, mutta syötävää piisaa useammaksikin päiväksi. Kyseessä on siis vanha kunnon nakkikeitto! Netistä voi löytää vaikka minkälaisia variaatioita kyseisestä ruuasta, ja joskus on varmasti mukavaa kokeilla jotain uutta ja erilaista, mutta tänään(kin) mä halusin mennä siitä, mistä aita on matalin.

Tavallinen nakkikeitto

n. 6-7 annosta?


(vajaa) 1 kg perunoita
300 g kuorettomia nakkeja
1 pss (200 g) keittojuureksia
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
suolaa
mustapippuria

Täytä 3 litran kattila vähän yli puolilleen vedellä. Kuori ja huuhtele perunat ja paloittele haluamasi kokoisiksi paloiksi. Kaada kattilaan ja laita levy kuumenemaan. Lisää sekaan liemikuutiot ja ripaus suolaa, kun vesi alkaa kiehua.


Pilko nakit ja ruskista halutessasi pannulla. Kun perunat ovat kiehuneet n. 10 minuuttia, kaada sekaan nakit sekä keittojuurekset ja mausta mustapippurilla. Anna kiehua vielä viitisen minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä.

Itse kokeilin tällä kertaa ruskistamista,
mutten huomannut merkittävää eroa.

Keitothan ovat usein parhaimmillaan vasta seuraavana
päivänä, mutta hyvältä tämä maistui jo tänäänkin!
Joku pyysi tuon crème brûléen reseptiä, joten konsultoin vähän äitiä ja sain vastaukseksi tämän Valion reseptin sekä kehotuksen noudattaa varovaisuutta kuuman veden kanssa. En siis ole itse tuota vielä koskaan tehnyt, mutta maistanut olen kahdesti, joten sen voin ainakin luvata, että resepti on todella hyvä! Lisäksi tuolta löytyy ohjeet rapean kuoren tekemiseen ilman tohotinta, eli sekään ei ole ongelma. :-)

Mulla ja Mikolla on kauhea ongelma: me emme meinaa keksiä mitään edes etäisesti terveellistä makeaa herkkua! Mun browniesit ja muut leivonnaiset eivät varsinaisesti kuulu minkään terveellisen elämän menuun, joten jokin edes hitusen terveellisempi (+ kohtuuhintainen) vaihtoehto olisi enemmän kuin tervetullut. Olisiko teillä mitään ideoita?

Nyt kiireellä katsomaan Putouksen uusintaa, hauskaa sunnuntai-iltaa kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)