lauantai 7. syyskuuta 2013

Testissä klassikkojälkkäri

Kuulin Charlotte Russesta ensimmäisen kerran yläasteen köksäntunnilla, ja ajatus jälkiruuasta jälkiruuan sisällä ihastutti heti. Kuitenkin vasta tänä kesänä sain todellisen inspiraation valmistaa tätä klassikkojälkiruokaa, ja ryhdyinkin heti katselemaan riittävän yksinkertaista ohjetta kaltaiselleni ensikertalaiselle. Ei liene lainkaan yllättävää, että sopiva ohje löytyi Kinuskikissalta. Tein kuitenkin pieniä muutoksia täytteeseen korvaamalla sitruunatuorejuuston mangoisella lajitoverillaan, ja Tutti Frutti -rouheen sijaan murustelin sekaan mansikkalastuja.

Charlotte Russe

1 pkt (360 g) kääretorttua
3 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g mangotuorejuustoa
1-2 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
keltaista elintarvikeväriä
½ dl vettä
1 dl murusteltuja mansikkalastuja

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (n. 2 litraa) kelmulla. Leikkaa kääretorttu sentin paksuisiksi siivuiksi ja asettele siivut tasaisesti kulhon sisäpinnalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokerit sekä elintarvikeväri.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota liivatteet siihen. Kaada seos täytteen sekaan, sekoita ja lisää lopuksi vielä mansikkarouhe. Kaada täyte kulhoon kääretorttuviipaleiden päälle.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. Kumoa sitten tarjoiluastialle ja poista kelmu.
Varsin mallikkaalta näyttää!
Kakku katosi hyvin nopeasti parempiin suihin.
Tästä täytteestä tuli mielestäni tosi hyvä, ei ollenkaan liian makea! Kääretorttu tuo Charlotte Russeen niin paljon makeutta, ettei täytettä kannata kyllästää sokerilla. Nuo mansikkalastut toivatkin tähän jälkkäriin kivaa vastapainoa kirpeydellään!

Nyt iskikin jo kiire kaverin luo iltaa viettämään. Hauskaa/railakasta/rentouttavaa lauantaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Uijui, tuota tehtiin joskus 80-luvulla. Aika työläs mut hyvää. Ai nii ku sillon ei ollut edes valmiskääretorttua, hih.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hommaa kyllä riittää, jos tekee kääretortun itse, mutta toisaalta tästä tulee varmasti myös vielä entistäkin parempaa niin! :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)