sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Makaronisalaattia & Vohveleita

Etsin netistä erilaisia ruokaisia makaronisalaattireseptejä ja kasasin niistä näin sunnuntaille sopivan kokonaisuuden. Paljon voimakkaita makuja ja ihanaa täysjyväpastaa - maistui ainakin meille!

Broileri-pastasalaatti

9 dl täysjyväpastaa
n. 400 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
1 iso punasipuli
1 prk vihreitä oliiveja viipaleina
1 prk aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina (basilikaöljyssä)
1 prk (2½ dl) maustamatonta ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
muita mausteita oman maun mukaan

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Paista kanat kypsiksi pannulla ja kaada sekaan ruokakerma. Sekoittele hyvin, jotta kanan marinadi maustaa ruokakerman. Viimeistele vielä pippurilla ja halutessasi muilla mausteilla (itse laitoin ripauksen Garam Masalaa).

Hienonna punasipuli ja kaada neste pois sekä oliiveista että aurinkokuivatuista tomaateista. Jos oliivit ovat kovin suolaisia, voit huuhdella niitä vedellä. Kaada isoon kulhoon kaikki ainesosat (pasta, kanat, sipuli, oliivit, tomaatit) ja sekoittele hyvin.

Reseptissä mainituilla määrillä tätä salaattia tulee siis sellainen suurehko
kulhollinen, josta kaksi ihmistä saa helposti kahden päivän ruuan.
Illalla päätin vielä testata uutta vohvelirautaa, taikinan tein kaverilta saadun reseptin mukaan. Näistä vohveleista tulee tosi rapeita ja kuohkeita, minkä lisäksi taikinaan ei laiteta lainkaan sokeria. Voit toki lisätä sokeria, jos haluat, mutta itse pidän jopa hieman "suolaisista" vohveleista, sillä niiden kanssa tulee kuitenkin yleensä syötyä hilloa, jäätelöä, tai jotain muuta lisuketta, joka tuo sitä kaivattua makeutta.

Rapsakat vohvelit

8-10 kpl



2 kananmunaa

3 dl kivennäisvettä (voit käyttää myös maustettua!)
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
¾ tl suolaa
(vajaa) 1 dl sulaa voita/öljyä


Riko kananmunien rakenne kulhossa vispilällä ja lisää joukkoon kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vispaten munaseokseen. Lisää lopuksi voi/öljy ja anna taikinan turvota. Paista vohveliraudalla vohveleiksi.




Vielä osaan siis niukin naukin laittaa itse ruokaa, vaikka loman aikana tulikin käppäiltyä valmiiseen pöytään päivittäin... Hyvää alkavaa viikkoa kaikille tasapuolisesti, toivottavasti saatte aina välillä suut makiaks, vaikka olisikin kinkunsulatuskuuri käynnissä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)