perjantai 22. helmikuuta 2013

Pannari

Sain eräänä päivänä oivallisen tekosyyn tehdä pannaria, kun jääkaapissa kökötti kaksi kananmunaa, jotka olivat vaarassa vanhentua. Okei, ehkä olisin voinut vain paistaa tai keittää ne, mutta kummasti tuo pannari vei kuitenkin voiton...

Etsin netistä sopivaa reseptiä ja törmäsin Ruokahommia-blogiin, josta sitten poimin tämän ohjeen. Lueskelin tuon postauksen kommentteja ja tulin siihen tulokseen, että pistän taikinaan hieman enemmän sokeria ja voita, heh-heh! Lisäksi käytin ihan "tavallista" kevytmaitoa.

8 dl kevytmaitoa
4 dl vehnäjauhoja
2 munaa
4-5 tl sokeria
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
n. 40 g voisulaa
voita pellille

Mittaa kulhoon puolet maidosta ja sekoita joukkoon jauhot. Lisää sitten loppu maito. Riko sekaan munat ja lisää lopuksi sokeri, suola, leivinjauhe sekä voisula. Sekoita tasaiseksi.


Laita uunipellille pari reilua voinokaretta ja nosta se hetkeksi 200-asteiseen uuniin, jotta voi sulaa. Levitä sulanut voi tasaisesti koko pellille ja kaada sitten taikina siihen.


Paista 200 asteessa noin 30-40 minuuttia (meidän uunilla sai paistaa aika kauan).

Ja vattuhilloa päälle!
Meillä on keittiössä sen verran huono valaistus, että kuvista tahtoo tulla aika surkeanlaatuisia, mutta eiköhän noista nyt jotenkuten saa tolkkua...! Huomenna vietämme iltaa ystäväpariskunnan kanssa ja aiomme tehdä yhdessä pizzoja, mikä luonnollisesti tietää melkoista herkkupostausta tänne blogin puolelle. Käykää siis ihmeessä kurkkimassa ja kuolaamassa. ;-)

Hauskaa viikonloppua jokaiselle! ♥

2 kommenttia:

  1. Hyvä tekosyy. ohjeessa ihmettelin tuota sun leivinpaperia, vai onko se voipaperia? mul on niitä leivinpaperilevyjä, ei riitä noin runsaasti pellin reunojen yli.
    Aivan ihana ohje, pitsapäivitystä odotellen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on itse asiassa paistopaperia. :-) Ne valmiit arkit ovat kyllä tosi jämptin kokoisia, mikä on vähän ongelmallista tällaisten ruokien kohdalla!

      Pizzaa ja muita herkkuja luvassa heti kun pääsen koneelle kuvia siirtelemään! ;-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)