perjantai 1. maaliskuuta 2013

Mahapöpö selätetty!

Plääh, päätinpä sitten sairastua oikein inhottavaan mahatautiin heti tuon edellisen postauksen julkaisemisen jälkeen... Onneksi olo alkaa jo olla parempi, eikä ajatus ruokablogin kirjoittamisesta tunnu enää yhtä inhottavalta, heheh!

Ajattelin siis tehdä nopean postauksen tuosta viime sunnuntain ruuasta, eli herkkusieni-katkarapukastikkeesta. Tein kyseistä ruokaa ensimmäisen kerran ehkä kolmisen vuotta sitten, noudattaen silloin muistaakseni Valion reseptiä, jota en kuitenkaan onnistunut nyt löytämään. Se saattoi olla Aloittelevan amorin keittokirjasta, jos en aivan väärin muista... Noh, joka tapauksessa, tällä ohjeella saatte ainakin aikaiseksi huippuhyvää kastiketta!

Herkkusieni-katkarapukastike

1 punasipuli
1 tlk (185 g) herkkusieniä viipaleina (suolaliemessä)
n. 3 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 rkl vehnäjauhoja
2 - 2½ dl ruokakermaa
1 pss (180 g) pakastekatkarapuja
mustapippuria

Kuori sipuli ja pilko rinkuloiksi (voit myös hienontaa). Pehmennä pannulla ja lisää sekaan herkkusieniviipaleet. Mausta mustapippurilla.

Kuumenna vesi esimerkiksi vedenkeittimellä ja liuota kasvisliemikuutiot siihen erillisessä astiassa. Kaada liemi pannulle sipulin ja herkkusienien sekaan ja anna kiehua hiljalleen viitisen minuuttia. 


Sekoita vehnäjauhot ja ruokakerma keskenään. Kaada seos sitten pannulle huolellisesti sekoitellen. Lisää lopuksi jäiset katkaravut ja kiehauta, mutta älä keitä, sillä katkaravut sitkistyvät herkästi!

Tagliatelle-pastan kanssa tietenkin!
Nam! Veden ja ruokakerman määrää oli hieman vaikeaa arvioida, sillä kokkailin jälleen kerran pepputuntumalla, mutta noiden mittojen pitäisi olla kohdillaan (kuulostaapas todella vakuuttavalta).

Nyt on aivan pakko mennä nukkumaan, kroppa ei ole vielä oikein toipunut tuosta sairastelusta ja unentarve on suuri. Hyvää yötä, pysykäähän terveinä! ♥

2 kommenttia:

  1. Tämä näyttää hyvältä. Yks turha vaihe tuossa on, ei tarvi erikseen keittää kasvislientä. Lisäät vaan veden pannulle ja murennat liemikuution sinne ja sinnehän se sulaa.
    Katkikset on mun herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aivan totta, onnistuu varmasti ilman erillistä kuumentamista & liuottamistakin! :-) Tuo vaihe on muistaakseni siitä alkuperäisestä ohjeesta, varmaankin siksi, että ne kuutiot varmasti liukenevat kunnolla? Mutta ylimääräisen säätämisen (ja tiskien) välttäminen on aina hyvästä! ;-)

      Kiitos kommentista!

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)