sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Tomaatti-pastakeitto

Mun kokkailuni eivät ole oikein menneet putkeen tällä viikolla; keskiviikon herkkusämpylöistä tulikin varsinaisia sementtipullia, ja eilisen salaattikokeilu aiheutti lähinnä vatsanpuruja makunautinnon sijaan... Nyt kuitenkin vaikuttaisi siltä, että tuo kirous on jättänyt mut rauhaan, sillä tämän päivän ruoka onnistui aivan täydellisesti! Bongasin Valion sivuilta tällaisen reseptin ja päätin tehdä siitä oman versioni, jossa korvasin Koskenlaskijan yrttituorejuustolla ja suoritin pientä hienosäätöä maustamisen ja ainesosien määrien suhteen.

n. 6 annosta


1 iso (puna)sipuli
2 valkosipulinkynttä
reilu nokare voita
1 tlk (70 g) tomaattipyreetä
1,7 l vettä
1 prk (500 g) tomaattimurskaa
1 kanaliemikuutio
6 dl pastaa (käytin gnoccheja)
1 prk (180 g) yrttituorejuustoa
suolaa
mustapippuria
chilimaustetta

Sulata voi kuumassa kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli sekä murskatut valkosipulinkynnet siinä. Lisää tomaattipyree ja sekoita. Kaada sekaan sitten vesi ja tomaattimurska ja lisää kanaliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi.

Kaada pasta kiehuvaan liemeen ja keitä noin 8 minuuttia. Lisää tuorejuusto, sekoita hyvin ja mausta sitten oman makusi mukaan suolalla, pippurilla ja chilimausteella. Anna kiehua, kunnes pasta on kypsää.




Voisin kuvitella, että tämä keitto olisi etenkin niiden mieleen, jotka kärsivät tuosta vähän kaikkialla jylläävästä kevätflunssasta. Tämä nimittäin lämmittää ihanasti ja tuo hymyn huulille, kokeilkaa vaikka! :-)

"Mainostan" tähän loppuun vielä hieman tuota raastinlautasta, jonka ostin Jyväskylän Elämysviikonlopun ruokamessuilta:

Tämä tuote on Porvoon Pajan käsialaa.
Tuolla raastaa kätevästi kaiken valkosipulinkynsistä pähkinöihin ilman, että silpoo omia sormiaan samalla! Astian pinnassa oleva kuvio ei siis ole mitenkään terävä, mutta raastaa silti erittäin tehokkaasti. Lautaseen kiinni jäävät muruset irtoavat kätevästi vaikkapa jämäkällä silikonisudilla, mutta esimerkiksi tänään valkosipulia raastaessani rapsin jämät irti ihan puulastalla. Myös tässä postauksessa näkyvää juustokakkua koristava suklaaraaste on tehty tätä astiaa hyödyntäen! Erittäin hyvä hankinta kaikin puolin. :-)

Hauskaa sunnuntai-illan jatkoa kaikille! ♥

6 kommenttia:

  1. Kiva blogi, liityin jopa Bloglovinissa lukijaksi :) Oho, enpäs ole koskaan kuullut tuollaisesta raastinlautasesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tosi kiva kuulla! :-) Tervetuloa lukijaksi!

      Tuo lautanen on kyllä tosi fiksu keksintö. :-) Olin aivan ällikällä lyöty, kun se tuote-esittelijä raastoi tuolla pähkinöitä tasaiseksi, hienoksi rouheeksi!

      Poista
  2. Oi nams näyttää hyvältä tuo sun soppas, kokeiluun menee joku päivä! Tätä lukies harmittaa etten asu yhtään lähempänä Jykylää, voisin tulla teille kerjään ruokaa ku jaksat tehä kaikkee kivaa... =)

    - Riikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jee, tykkäät varmasti! :-) Ja hei, hyppää joskus bussiin ja tuu vaan rohkiasti kerjuulle! ;-D

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)