keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

Valkosuklaamousse

Kuten edellisessä postauksessa mainitsinkin, teimme viime perjantaina valkosuklaamoussea pikkusiskoni Essin kanssa. Mitenkään erityisen mallikkaasti tämä kokkailusessio ei kylläkään startannut, sillä kumpikaan meistä ei ollut varmistanut, että kaikkia ainesosia varmasti löytyy kaapista, ja niinpä siinä vaiheessa, kun valkosuklaa oli jo nätisti sulatettuna kattilassa ja kaikki muukin jokseenkin valmiina, karu todellisuus iski: "Ei täällä oo tarpeeks Vispiä!" Noh, Essipä hyppäsi jopon selkään ja supersankarin elkein kävi kaupassa ennätysvauhtia - problem solved. Valitettavasti tarina ei kuitenkaan pääty vielä tähän, sillä seuraavaksi me pässit tietenkin huomasimme, että kananmunia meidän taloudessa oli tasan yksi, kun niitä olisi tarvittu kaksi... Essihän EI laittanut mulle kaupan kassajonosta viestiä, että: "Onhan nyt varmasti kaikkea muuta sitten?", ja mähän EN vastannut siihen, että: "Joojoo." Heh, eheh. Tulimme kuitenkin lopulta siihen tulokseen, että ihan sama, nyt vain tehdään! Ja hyväähän siitä moussesta sitten tuli, kaikesta huolimatta.

n. 6-7 annosta


4 liivatelehteä
1 dl maitoa
150 g valkosuklaata
1 kananmuna
2 rkl sokeria
(reilu) 3 dl kuohukermaa tai Vispiä
2 tl vanilliinisokeria

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Kuumenna maito kattilassa ja sulata paloiteltu suklaa siihen (varo polttamasta seosta pohjaan). Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan suklaaseokseen. Sekoita huolella ja anna sitten jäähtyä haaleaksi.


Vatkaa kerma ja vanilliinisokeri vaahdoksi. Vaahdota erillisessä kulhossa kananmuna ja sokeri ja kaada joukkoon suklaaseos. Lisää lopuksi kermavaahto ja sekoittele varovasti nostellen tasaiseksi.


Jaa valmis mousse jälkiruoka-astioihin ja anna hyytyä kylmässä. Tarjoile esimerkiksi hillon tai marjojen kanssa.




Mukavaa keskiviikkoiltaa kaikille, me taidetaan lähteä Mikon kanssa vähän lenkkeilemään tuonne ihanaan auringonpaisteeseen! ♥

2 kommenttia:

  1. Piti sitä jogurttikakkureseptiäsi testata nyt viikonloppuna, mutta keli veti niin kesäiseksi, että tein jätskiä sen sijaan :D Joten vielä on kakut testaamatta =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, jätski kyllä tosiaankin sopii näihin keleihin! Itse en oo koskaan jäätelöä tehnyt, ehkä pitäis uskaltautua kokeilemaan. :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)