tiistai 7. toukokuuta 2013

Pekoni-kuskuspata

En osaa eritellä miksi, mutta mä olen aivan hulluna kuskusiin! Jo pelkästään sen rakenne on niin kiva ja miellyttävä, että voisin syödä sitä monta kulhollista ilman sen kummempia lisukkeita. Idea tähän ruokaan kumpusi osittain näistä himotuksistani ja osittain riisi-nakkipadasta, jota meillä syödään säännöllisin väliajoin. Lyhyehkön ajattelutyön tuloksena lautaselle ilmestyi seuraavanlainen eväs:

n. 4-6 annosta


4 annosta kuskusia
1 pkt (140 g) pekonia
1 pienehkö kesäkurpitsa
2 tomaattia
1 iso punasipuli
reilu loraus soijakastiketta
mustapippuria
chilimausteseosta


Valmista kuskus ohjeen mukaan. Leikkaa pekoni pieniksi suikaleiksi ja pilko kesäkurpitsa, tomaatit sekä sipuli.

Paista pekoni pannulla rapeaksi ja lusikoi suikaleet erilliseen kulhoon odottamaan. Jätä pekonin rasva pannulle. Paista kesäkurpitsa, tomaatti ja sipuli pehmeiksi pannulla (pekonin rasvassa). Mausta mustapippurilla ja chilimausteseoksella ja kaada lopuksi sekaan soijakastike. Anna muhia muutaman minuutin ajan.

Kauho valmis kuskus sekä pekonisuikaleet pannulle. Sekoittele tasaiseksi ja mausta halutessasi vielä soijakastikkeella.



- - - - -

Olen tässä koittanut hieman päivittää tätä blogin ulkoasua, kuten moni varmaan huomaakin. Voi olla, että kyllästyn tähän malliin ja vaaleanpunaiseen värimaailmaan heti huomenna, mutta jotain muutosta ja uudistusta oli saatava (johtuu varmaan tästä ryminällä lähestyvästä kesästä). Ehkä siirryn seuraavaksi synkkään mustaan tai sähkönsiniseen, who knows?

Niin ja hei, melkein jo unohdin mainostaa, että minäpä täytän huomenna 21 vuotta! Olen jo nyt saanut pari kivaa synttärijuttua, jotka haluan näyttää teille jossain vaiheessa täällä blogin puolella. Voi kuitenkin olla, etten ehdi tällä viikolla enää hirveästi postailla, koska lähdemme Mikon kanssa huomenissa kotikotiin ja palaamme Jyväskylään vasta sunnuntaina, mutta katsotaan! Joka tapauksessa kivoja juttuja luvassa lähiaikoina. :-)

Nyt on aivan pakko mennä tiskaamaan ja pakkaamaan. Hauskaa tiistai-iltaa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Paljon onnea! :) Uusi ulkoasu on miellyttävä, vaihtelu virkistää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :-) Ja niin kyllä virkistääkin! Tuntuu että on taas ihan uudenlaista energiaa näissä blogitouhuissa, kun sai vähän uutta silmäkarkkia. :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)