tiistai 3. syyskuuta 2013

Täytetyt paprikat

Hyvää iltaa piiiiiiiitkästä aikaa! Tuntuu todella oudolta tuijottaa tätä tyhjää tekstikenttää ensimmäistä kertaa puoleentoista kuukauteen, mutta ehkäpä tämä lähtee tästä taas luistamaan. Töiden ja kesäopintojen lisäksi mun kesäni oli täynnä erilaisia isompia ja pienempiä juhlia, ystäviä, perheen kesken vietettyjä koti-iltoja ja monia muita ihania asioita, joiden parissa nämä kolme viime kuukautta aivan humahtivat ohitse. Nyt onkin yhtäkkiä taas aika ruveta opiskelemaan ja ravaamaan erilaisissa opiskelijakekkereissä, hurjaa! Aika menee niin käsittämättömän nopeasti.

Ajattelin aloittaa tämän materiaalikansioni purkamisen täytetyistä paprikoista, koska näistä saa kätevästi myös syksyisemmän version laittamalla täytteeseen jauhelihan sijaan/lisäksi sieniä. Alkuperäinen resepti löytyy Valion sivuilta, ja mä olenkin kerran aiemmin valmistanut näitä juuri tuolla ohjeella, mutta tällä kertaa laitoin täytteeseen riisin sijaan kuskusia.

6 kappaletta


6 isoa paprikaa (mielellään sellaisia, jotka saa pysymään pystyssä)
400 g jauhelihaa
1 sipuli
n. 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. yrtti/pippuri)
n. 3-4 dl valmista kuskusia
juustoraastetta
suolaa
pippuria
(halutessasi muita mausteita)

Leikkaa paprikoista "kansi" pois ja poista sisälle jääneet siemenet. Voit myös kaivaa valkoiset osat pois lusikan avulla.

Asettele paprikat lautaselle/vuokaan pystyyn ja pehmitä niitä mikrossa noin 15 minuuttia. Valuta niistä sitten vesi pois ja ripottele jokaisen sisälle hieman suolaa ja pippuria.


Paista jauheliha sekä hienonnettu sipuli kypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla ja lisää sitten tuorejuusto. Kaada sekaan lopuksi kypsä kuskus ja sekoita. Lisää vielä tarvittaessa mausteita.


Jaa täyte paprikoihin ja ripottele pinnalle juustoraastetta. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia, tai kunnes juusto on ottanut sopivasti väriä.





Tämä on hyvä ruoka sellaiselle päivälle, kun tekee mieli tehdä jotain hieman erikoisempaa ja "näperrellä" ruuan parissa. Lisäksi lompakon liiallinen laihtuminen ei ole huolenaihe näitä tehdessä, koska ainesosat ovat jälleen kerran hyvin "perustavaraa", eli halvallakin on mahdollista kokata näyttävää ruokaa.

Seuraavaksi ajattelin kokeilla tehdä täytettyjä tomaatteja, onko kellään kokemusta niistä (tai jotain hyviä vinkkejä niihin liittyen)? Netistä tuntui ainakin löytyvän vähän kaikenlaisia ohjeita!

Mukavaa tiistai-illan jatkoa kaikille!

6 kommenttia:

  1. Ihanaa kun oot taas kirjoittelamas ohjeita =) Pitääpä tällä ohjeella kokeilla näitä :) Innolla odottaen seuraavaa postausta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitos ihanasta kommentista! :-) Toivottavasti paprikat maistuvat! ;-)

      Poista
  2. Täälläkin on odoteltu sun postauksia, kiva että olet jälleen kirjoittelemassa! :) t. myöskin laiska kesäkirjoittaja Piparminttuisen Ruokablogista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ettei Tavallinen ruokablogi ole ihan vaipunut unholaan! :-) Jotenkin tuo kesällä kirjoittaminen tuntui aivan mahdottomalta, kun ei vaan löytänyt sellaisia hetkiä, että olisi jaksanut tai ehtinyt istua koneen ääreen naputtelemaan. :-D Mutta nyt on taas uutta innostusta!

      Poista
  3. Täytetyt paprikat on aina kuulunu mun ihan lemppari kesäruokiin! Itse käytän jauhelihan sijaan täytteessä soijarouhetta.

    http://safkalandia.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun pitäis itsekin opetella käyttämään soijarouhetta! Tykkään siitä tosi paljon, muttei tule vain oikein koskaan ostettua ja kokeiltua sitä itse. :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)