Suklaalinjalla jatketaan! Tämä resepti on suoraan Kinuskikissan sivuilta, eli kaikki kunnia kuuluu hänelle. Alkuperäisessä reseptissä "kaakaojauheella" tarkoitetaan varmasti tummaa leivontakaakaota (ainakin taikinan värin perusteella), mutta itse käytin ihan tavallista O'boy-kaakaojauhetta ja laitoin sokeria sen vuoksi hieman vähemmän.
n. 12 kappaletta
1 levy Marabou Daim -suklaata
150 g margariinia
1½ dl sokeria (laitoin siis vähän vähemmän)
2 munaa
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2½ rkl kaakaojauhetta
1½ dl maitoa
Leikkaa puolet suklaasta rouheeksi (eli jätä 12 ehjää palaa). Vatkaa sokeri ja pehmennyt margariini vaahdoksi ja lisää sitten joukkoon munat yksitellen.
Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää margariiniseoksen joukkoon yhdessä maidon kanssa. Sekoita taikinaan lopuksi suklaarouhe esimerkiksi nuolijaa käyttäen.
Lusikoi muffinssivuokien pohjalle vähän taikinaa, aseta päälle suklaapalat ja peitä sitten lopulla taikinalla.
Paista 225 asteessa n. 15 minuuttia.
Ja näin saatiin taas suut makiaks ja rappukäytävään herkullinen tuoksu naapureiden kiusaksi! Kinuskikissa ei pettänyt tälläkään kertaa. :-) Lisäksi pääsin testaamaan uutta muffinssipeltiäni, jes!
Perjantaina suuntaamme kotiseutua kohti, joten luvassa on ainakin viikonloppupostausta. Lisäksi ajattelin, että voisin joskus laittaa kuvien sijaan videon reseptin rinnalle, ihan vaihtelun vuoksi. Katsotaan, katsotaan!
Kuulemiin. ♥
Miksi ohjeessa oli 2kertaa margariinin lisääminen? (:
VastaaPoistaPiti oikein itsekin lukea ohje läpi, mutta kyllä se on siellä vain yhden kerran. :-D Tuo "lisää margariiniseoksen joukkoon" tarkoittaa, että lisää juuri yhdistetyt kuivat ainekset margariiniseoksen (= seos, jossa margariini jo on) joukkoon. Jos ymmärrät mitä tarkoitan. :-D Eli siinä ei käsketä enää lisätä margariinia mihinkään. :-) Kiitos kommentista!
Poistakuulostaa ihanalta(: tänään vielä olis aikomuksena kokeilla! Harmi ettei itse pääse paljoa maistelemaan kun kouluun viedään pullapäivää varten... (pullapäivä= päivä millon luokka leipoo ja myy omia tekosiaan)
VastaaPoistaVautsi, toivottavasti menevät hyvin kaupaksi! :-) Tärkeintä on mainostaa herkullista Daim-sydäntä. ;-)
PoistaKiitos paljon kommentistasi, ja leivohan toki yksi erä itsellekin herkuteltavaksi!
Kokeilin tätä yks pvä, ihan hemmetin hyviä!!! Kaveritkin tykkäs :)
VastaaPoistaJee, kiva kuulla! Täytyykin taas tehdä näitä itsekin. :-)
PoistaKokeilin tätä yks pvä, ihan hemmetin hyviä!!! Kaveritkin tykkäs :)
VastaaPoista