torstai 3. tammikuuta 2013

Joulupostaus, osa 2

Noniin, nyt on vihdoin joulupostauksen toisen puoliskon aika! Ensimmäisessä osassa keskityin meidän perheen perinteisiin jouluruokiin ja -herkkuihin; tässä osassa esittelen ruuanlaittoon liittyvät lahjat, jotka sain tänä jouluna. Postauksen loppupuolelta löytyy myös se poromoussen resepti, joten jos lahjalätinät eivät nappaa, hypätkää suoraan sinne!

Sain pikkusiskoltani Kinuskikissan leivontakirjan! Olen kokeillut
useita Kinuskikissan reseptejä ja saanut hänen sivuiltaan mahtavia
leivontaniksejä, joten tämä kirja oli enemmän kuin mieluinen lahja.
Vohvelirauta! Tämä oli yksi mun ykköstoiveistani,
terveisin vohvelihirmu.
Appivanhemmilta kuivakakkuvuoka, silikonikaulin
ja muffinssipelti. Kaikki tulivat suureen tarpeeseen!
Hackmannin 2,6 litran Kovanaama (lasikannella) sekä
pari puista paistinlastaa. Nyt kelpaa kokkailla
runsaampiakin wokkeja ja pataruokia!
Tuo Kovanaama on niin kauniin värinenkin!
Avokin isovanhemmilta sain tällaisen ihanan pasteijamuottisetin.
Tuo pienin muotti on aivan älyttömän söpö!
Olen aivan valtavan iloinen ja kiitollinen näistä hienoista lahjoista! Ne kaikki tulivat tarpeeseen, enkä rehellisesti sanottuna tiedä, olisinko koskaan saanut aikaiseksi hankkia itse esimerkiksi kaulinta... Olisin varmaan kaulinut sillä pienellä lasten puukaulimella maailman tappiin asti!

Lopuksi vielä jotain teille lukijoille, eli poromoussea. Resepti on hyvin yksinkertainen ja voin taata, että tämä herkku menee kuin kuumille kiville! Sen lisäksi, että poromousse sopii (etenkin tumman) leivän päälle, voisi sitä syödä myös vaikkapa uuniperunoiden kanssa. Oikeastaan sitä voisi hotkia ihan pelkkänä suoraan kiposta... Tässä joka tapauksessa se ohje, jonka sain siis kaveriltani:

Poromousse

1 prk (n. 150 g) crème fraîchea
1 pkt (n. 100 g) kylmäsavuporoleikkeleitä
1 keskikokoinen punasipuli
sinappia
mustapippuria

Pilko leikkeleet ja hienonna punasipuli. Sekoita yhteen crème fraîchen kanssa ja mausta oman makusi mukaan sinapilla ja mustapippurilla. Voit käyttää sauvasekoitinta, mutta älä tee seoksesta aivan mössöä, vaan jätä se hieman karkeaksi!


Hyvää torstai-illan jatkoa yötä. ♥

2 kommenttia:

  1. Ihania ja hyödyllisiä lahjoja. Poromousse onkin helppo tehdä, se on niin hienostunut ja hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kyllä aivan innoissani noista lahjoista! Täytyy päästä heti testailemaan niitä, jahka palaamme Jyväskylään.

      Niin ja totta! Lisäksi tuo näytti maistuvan niin lapsille kuin aikuisillekin. :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)