torstai 7. maaliskuuta 2013

Mehevä porkkanakakku

Jälleen kerran saan olla kiitollinen siitä, että mulla on ystäviä, jotka tykkäävät kokkailla ja leipoa; sain nimittäin niin ihanan porkkanakakun reseptin, etten voi muuta kuin käskeä teitä kokeilemaan sitä! Ei tarvitse pelätä, vaikket olisikaan itse leipuri Hiiva, sillä tämä ohje on tosi helppo - ehkä jopa pomminvarma.

Pohja

8 dl hienoa porkkanaraastetta
1½ dl mantelirouhetta (tai puolet hasselpähkinää)
¼ dl kookoshiutaleita
4½ dl vehnäjauhoja
3½ dl ruokokidesokeria (tai 2½ dl hienoa sokeria ja 1 dl fariinisokeria)
4 kananmunaa
1 prk (n. 227 g) ananasmurskaa
2 dl oliivi- tai rypsiöljyä
3 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
(voita ja korppujauhoja vuokaan)

Kuorrutus

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
n. 1 rkl sitruunamehua
manteli- tai hasselpähkinärouhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri(t) ja lisää joukkoon sitten öljy. Sekoita kuivat aineet ensin keskenään ja sitten varovasti muna-sokeriseokseen. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananasmurska.



Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (Ø 26-30 cm). Paista 175 asteessa n. 50-60 minuuttia (itse paistoin hieman uunin keskitasoa alempana 50 min.). Anna mehevöityä jääkaapissa yön yli.



Sekoita kuorrutuksen ainekset yhteen ja levitä kakun päälle. Koristele lopuksi pähkinärouheella.





Niin mehevää ja maukasta, että pieni onnenkyynel vierähtää poskelle joka kerta, kun pistää lusikallisen suuhunsa. ♥ Vaaaaaltava kiitos vielä Kertulle tästä ohjeesta, I owe you one!

12 kommenttia:

  1. Voi hallelujaa mikä kakku! Etsin porkkanakakun reseptiä ja löysin parhaan mahdollisen vaihtoehdon täältä, nams! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, mahtavaa kuulla! :-) Hyviä herkkuhetkiä sinne! ;-)

      Poista
  2. Ihanaa, viimein tavallinen ruokablogi, jonka ohjeisiin tällaisella opiskelijallakin on varaa! :) Kivoja kuvia ja ohjeita sinulla - liityn lukijaksi! t. Heidi Piparminttuinen-blogista :) (perustettu viime viikolla...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, kiitos tästä kommentista. :-) Käynkin heti kurkkaamassa blogiasi!

      Poista
  3. Heippa!

    leivoin tänään tämän kakun ja nyt se vetäytyy kaikessa rauhassa jääkaapissa ;) en malta odottaa, että pääsen käsiksi siihen!

    Eräs kysymys mulla on myös. Eli ottaessani kakun uunista (pidin tunnin) vuoka osui aika vauhdilla lieteen ja kakku hieman lässähti keskeltä. Aineksia laitoin juuri oikeat määrät ja en usko, että kakku on raakakaan. Osaatko sanoa, vaikuttaako tämä mitenkään kakun koostumukseen tai makuun? Ajattelin keikauttaa kakun väärin päin ja kuorruttaa sen, joten en ole huolissani sen esteettisyydestä..:-D Mutta jäin miettimään, onko kakku kokonaan pilalla? :o

    p.s ihana blogi! Oli pakko ahmia kaikki postaukset yhdeltä istumalta :)

    Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Hmm, en kyllä usko tuon vaikuttavan mihinkään muuhun kuin ulkonäköön (ja sekin korjaantuu juuri tuolla keikautuskikalla), jos ja kun kakku oli kuitenkin kypsä keskeltä. :-) En siis olisi huolissani! Kerro toki ihmeessä, miltä kakku sitten maistui. ;-)

      Kiitos paljon kommentista ja kehuista! :-)

      Poista
  4. Moi!

    Tänään syötiin kakkua ja en voi sanoa muuta, kuin MIELETTÖMÄN hyvää. Kirkkaasti paras porkkanakakkuresepti ikinä! Ja kakku oli aivan kypsä ;) Uskomattoman mehevä ja loistavan makuinen, en voi hehkuttaa tarpeeksi! Ja vieraat olivat myös aivan myytyjä. Yleensä kakkua tahtoo jäädä, mutta tämä meni kuin kuumille kiville. Jäi siitä onneksi sen verran, että voin herkutella huomennakin ;D Kiitos erinomaisesta reseptistä!

    Sara

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, tästä kommentista tuli kyllä aivan mahdottoman hyvä mieli! :-) Mahtavaa kuulla, että kakku oli menestys! Ja hyvä, että jäi huomisellekin - itse söin tuota naistenpäivänä AAMUPALAKSI, hahah. :-D

      Poista
  5. Herra isä, mikä kakku, ei meinaa nyt ylisanat riittää!!! Tajusin kuvauksesi itkusta ensimmäisestä haukusta, kävi kuin elokuvissa tai mainoksissa: kaikki pysähtyi, liikkeeni olivat kuin hidastetussa filmissä, silmät meni kiinni ja söin palaa jokaiseen hetkeen pysähtyen. Lapset sai hepulin mua seuratessa, mutta kyllä niiden hymy hyytyi kun itse maistoivat.
    Meidän kakussa ei ollut edes kuorrutetta, sokerin määrän pudotin 2 dl:aan koska korvasin ananaksen omena-kanelihillolla.
    Tuhannet kiitokset tästä reseptistä ja varaukseton suositus muille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana kommentti, kiitos! Tässä kakussa todella on jotain taikaa, ja se on myös erinomainen keino tehdä ihmisiin vaikutus; tarjoat vain palan tätä, minkä jälkeen kuka tahansa on valmis polvistumaan eteesi! Omena-kanelihillo ei varmasti ainakaan pahentanut lopputulosta. ;-)

      Poista
  6. Hei! Saammeko käyttää tätä postaustasi Otavan yläkoulun äidinkielen harjoituskirjassa osana yhtä tehtävää? Laittaisitko viestiä s-postiini, niin selitän tarkemmin? En löytänyt blogistasi mistään yhteystietoja, joten pyyntö piti laittaa nyt tähän kommentteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaha, luulin että s-postini näkyisi tuossa käyttäjänimenäni, mutta ei näköjään näy. Luulin myös että saan viestini poistettua, joten meinasin että ei haittaa, jos s-postiosoitteeni killuu täällä näkyvillä, mutta en saakaan, joten en viitsi myöskään omaa s-postiosoitettani laittaa tähän näkyville. Sen sijaan pyytäisin sinulta yhteystietoja (s-postia), niin voin ottaa yhteyden sinuun? Sinähän saat varmasti kommentin pian poistettua, jos et halua että s-postiosoitteesi on täällä pitkään näkyvissä.

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)