lauantai 16. maaliskuuta 2013

Pasta carbonara

4 reilua annosta


4 annosta täysjyväspagettia
1 pkt (140 g) pekonia
1 iso punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2½ dl ruokakermaa (Flora Kevyt & Paksu)
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Suikaloi pekoni ja hienonna punasipuli. Pyörittele pekonisuikaleita pannulla, kunnes ne saavat hieman väriä, ja kaada sitten sekaan hienonnettu sipuli sekä murskatut valkosipulinkynnet. Paista kypsiksi.


Yhdistä erillisessä kulhossa ruokakerma, kananmuna, suola ja pippuri. Varo suolaamasta seosta liikaa, sillä sekä pastassa että pekonissa on jo suolaa! Pippuria voit sen sijaan rouhia sekaan ronskimmalla otteella. 


Valuta pasta ja kaada pannulle pekonin ja sipulin sekaan. Lisää vielä muna-kermaseos ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos hieman hyytyy. Sekoittaminen onnistuu parhaiten lastalla "käännellen" (reunoilta kohti pannun keskiosaa). 

Päälle mustapippuria ja/tai juustoraastetta.
Hurrrjan hyvää ja täyttävää!

4 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää :)

    VastaaPoista
  2. Oi! Jälleen kerran sain täältä inspiraatiota tulevan viikon menuuta silmällä pitäen! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, kiva kuulla! ;-) Tämä on kyllä niin hyvää, ja mun mielestä tuo tumma spagetti on ihan ehdoton, kun se on niin paljon maukkaampaa kuin valkoinen ja sopii ihanasti yhteen pekonin kanssa! :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)