lauantai 2. maaliskuuta 2013

Sipulitäytteiset jauhelihapihvit + Lohkoperunat

Jotkut ehkä muistavat sen jauhelihapihvien ohjeen, jonka postasin tänne viime vuoden puolella. Noh, K-kaupasta löytyi taas mun ilokseni tarjousjauhelihaa (250 g HK:n sika-nautaa 1€, kaksi pakettia per talous), joten päätin tehdä noita samaisia pihvejä, mutta täyttää ne tällä kertaa sipulilla. Noudatin siis muuten täysin tuota linkin takaa löytyvää reseptiä, mutta lihaa tuli 100 g enemmän. Lisäksi valmistin lohkoperunoita, jotka paistuivat kätevästi samaan aikaan pihvien kanssa. Ihanaa viikonloppuruokaa!

Pesin perunat, leikkasin lohkoiksi ja maustoin kulhossa öljyllä,
keittiömestarin erikoismausteella (Aaria), suolalla ja pippurilla.
Jaoin pihvitaikinan ensin puoliksi ja puolikkaat vielä
neljään osaan. Muotoilin pellille ohuehkot pohjat...
...lusikoin päälle hienonnettua sipulia...
...ja peitin "kannella". Muista nipistellä
ja silotella reunat kiinni!
Perunat vielä pellille ja sitten 200-asteiseen
uuniin noin puoleksi tunniksi.


Sisältä paljastuu ihanaa paistunutta sipulia.
Mukavaa lauantai-iltaa! ♥

4 kommenttia:

  1. Täällä länsirannikolla "anoppi" vesi kielellä lukee ja katsoo sun ruokablogia...
    Sanon taas niin kuin olen ennemminkin sanonut, että kyllä sä osaat
    taikoa todella edullisesti herkullisen näköistä ja terveellistä ruokaa.
    Mikolla on hyvin asiat:) ja onneksi sekin osallistuu keittiön askareisiin,
    ainakin välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, voi kiitos! Mikko on kyllä aina valmis auttamaan ja ruuanlaittokin nopeutuu mukavasti, kun on kaks ihmistä hääräämässä. :-)

      Ens viikolla me tullaankin sitten sinne herkuttelemaan! ;-)

      Poista
  2. Voi vitsi mitä pihvejä :)En oo koskaan nähnyt, teen kyllä.
    Ja nuo perunat on niin yksinkertaisia mutta hyviä, namnam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla myös muita täytteitä, niillä saa aina kivasti vaihtelua. :-) Oon itse täyttänyt mm. fetalla ja basilikalla joskus, herkkua!

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)