Mun ja Mikon puheet alkoivat taas eilisiltana mennä siihen suuntaan, että pizzalle, kebabille tai jollekin muulle mätölle ois huomenna päästävä. Sain kuitenkin pienen pohdinnan jälkeen niin mainion idean, ettei ulkona syömiselle ollutkaan enää tarvetta! Näin vältyimme kebab-pizzerioiden houkutuksilta:
2 esipaistettua patonkia
400 g jauhelihaa
1 punasipuli
1 prk (180 g) pippurituorejuustoa (esim. Pirkan)
1 prk (315 g/135 g) peperoneja
2-3 tomaattia
juustoraastetta
suolaa, pippuria ja muita mausteita oman maun mukaan
Halkaise patongit pituussuunnassa kansi- ja pohjapaloiksi. Koverra patonkien pehmeä sisus talteen erilliseen kulhoon (se käytetään täytteeseen).
Paista jauheliha ja suikaloitu sipuli pannulla kypsiksi ja mausta oman makusi mukaan. Lisää sekaan tuorejuusto ja sekoita tasaiseksi.
Kaada jauheliha-sipuliseos talteen otetun leivän sekaan ja möyhennä tasaiseksi. Voit tarvittaessa maustaa täytettä vielä tässä vaiheessa. Annostele täyte sitten patonkeihin.
Leikkaa tai nypi peperonien kannat irti ja painele ne tasaisesti muiden täytteiden päälle. Jos peperonit ovat kovin pitkiä, voit leikata tai repiä niitä hieman pienemmiksi.
Viipaloi tomaatit ja asettele viipaleet patongeille. Ripottele päälle lopuksi juustoraastetta. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.
Ai että mitä sapuskaa! Koko setin hinnaksi tuli vain 9,72€, eli taas yksi todiste siitä, että herkutella voi halvallakin!
Hilpeää pikkulauantaita kaikille. ♥
Vau, nyt oli taas niiiin hyvän näköistä. Pitäisiköhän yrittää ? :)
VastaaPoistaTai sitten joudut tekemään, kun tulette Pohjanmaalle. ;)
Hehee, voin kyllä tehdä. ;-D Näistä vois koittaa tehdä jonkinlaisen texmex-kanaversionkin. :-)
PoistaOi, näyttää niin hyvältä että kokeiluun nämä menevät jossain vaiheessa!
VastaaPoistaVoin luvata, että ulkonäkö ei petä! :-)
PoistaNam! Näyttää kyllä super herkullisilta!! :-)
VastaaPoistaJa olivatkin! ;-) Sunkin blogistasi näytti löytyvän vaikka mitä kivaa, pitää perehtyä vielä paremmin. :-)
PoistaIhana iltapala ihan kotona, ei tarvi lähtee mitään hakemaan. Tykkään :)
VastaaPoistaNiinpä! :-) Kiitos kommentista!
PoistaKiitos reseptistä, vähän liikaa ehkä jauhelihaa omaan makuun, muuten mainio!
VastaaPoistaKiitos kommentista! :-) Hmm, osan lihastahan voisi korvata vaikkapa paprikalla tai jollain muulla itselle mieluisalla täytteellä. Täytyy itsekin kokeilla. :-)
Poistaaivan älyttömän hyvää ! =) ja itse ainakin tykkäsin vaikka söin seuraavana päivänä lämmitettynä töissä eväänä.
VastaaPoistaNyt seurailen blogia ja odottelen lisää hyviä vinkkejä =)
Kiitos paljon kommentista! Hyvä tietää, että toimii lämmitettynäkin. ;-) Tervetuloa seurailemaan! :-)
Poista