sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Kermainen makkarakastike

1 pkt (4 kpl) grillimakkaraa (esim. Atrilli)
n. 2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 prk (2½ dl) ruokakermaa
(suolaa)
mustapippuria
paprikajauhetta

Kuori makkarat ja pilko noin sentin paksuisiksi puoliympyröiksi. Ruskista pannulla ja mausta pippurilla ja paprikajauheella.


Kuumenna vesi esimerkiksi vedenkeittimellä. Ripottele vehnäjauhot pannulle makkaroiden päälle ja paahda sekoitellen parin minuutin ajan. Lisää sitten kuuma vesi ja sekoita huolellisesti. Anna kiehua viitisen minuuttia, tai kunnes kastike on sopivan paksua.


Lisää lopuksi kerma ja mausta vielä halutessasi suolalla sekä muilla mausteilla. Anna muhia muutaman minuutin ajan.


Aivan täydellistä muusin kanssa!
Mulle tulee tällaisten ruokien kokkailusta aina tosi hyvä mieli, koska on mukavaa huomata, että osaa itsekin tehdä sellaisia kunnon "kotiruokia", joita äidit ja isoäidit usein tekevät (ja joita muistellaan aina lämmöllä, eli kuola valuen). Tämän kastikkeenhan voi tietenkin tehdä vaikka lenkkimakkarasta tai nakeista; meillä vain sattui olemaan jääkaapissa tuota grillimakkaraa erään grilli-illan jäljiltä. Lisäksi Mikko keksi, että sinappi voisi tuoda tähän kastikkeeseen mukavaa potkua, ja aionkin kokeilla sen lisäämistä ensi kerralla. :-)

Hyvät yöt ja mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! ♥

4 kommenttia:

  1. Sipuli (ruskistettu tai kuullotettu) sopii tähän "soosiin" myös hyvin, jos sipulista tykkää ja tehän tykkäätte. T:Anoppi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ihan totta! Meillä ei poikkeuksellisesti ollut ainuttakaan sipulia jääkaapissa (yleensä AINA on edes yksi!), mutta sen sijaan kaikki muut ainesosat löytyivät kyllä, joten jäi sitten sipulinhakureissu tekemättä. :-D Mutta se tekisi tästä kyllä ehdottomasti vielä maukkaamman ja ruokaisamman! :-)

      Poista
  2. Onkin parempi siirtyä sisätiloihin makkarat kainalossa. Meillä ainakin tuulee niin paljon ettei vappu-grillaksesta taida tulla mitään :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, tuo tuuli on ollut viime päivinä tosi kova ja hyytävä, eikä sille tunnu tulevan loppua. :-( Meidänkin on tarkoitus viettää vappua pihalla puistossa, saas nähdä kuinka käy... Voi olla, että pitää jossain vaiheessa paeta kylmyyttä jonkin baarin lämpöön.

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)