maanantai 22. huhtikuuta 2013

Tulinen spagettikastike

Televisiossa on pyörinyt viime aikoina eräs spagettikastikemainos, minkä vuoksi mun on tehnyt kyseistä ruokaa mieli jo pidemmän aikaa. Eilen muistinkin sitten pakkasessa kököttävän tarjousjauhelihan ja aloin suunnitella ruokahimotukset tyydyttävää kastiketta. Lopputulos oli maukas, täyttävä ja sopivan tulinen!

n. 4-6 annosta


400 g jauhelihaa
1 punasipuli
1-2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
n. ½ prk (80-100 g) mustia oliiveja
n. ½ prk (60-80 g) punaisia jalapenoviipaleita
1 prk (390 g) Pirkka pastakastiketta (tomaatti-oliivi) tai muuta vastaavaa
suolaa
mustapippuria

Pilko sipuli sopivan kokoisiksi paloiksi. Puolita oliivit ja hienonna jalapenoviipaleet.


Ruskista jauheliha pannulla ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää sekaan sipuli ja paista kypsiksi. Laita vesi kuumenemaan esimerkiksi vedenkeittimeen. Ripottele vehnäjauhot jauhelihan päälle ja pyörittele pannulla hetken aikaa. Kaada sekaan sitten kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua parin minuutin ajan.


Lisää pannulle pastakastike, oliivit ja jalapenosilppu, sekoita tasaiseksi ja anna muhia viitisen minuuttia.




Pidin tuosta Pirkan pastakastikkeesta tosi paljon, koska siinä oli erittäin selkeä oliivin maku, eli voin suositella lämpimästi kaikille oliivien ystäville! Nuo kuvissa näkyvät vihreät oliivit tulivat siis juuri tuon pastakastikkeen mukana, eli ihan ehtaa tavaraa kaikin puolin. Jos et kuitenkaan satu kyseisistä makupommeista pitämään, niin tuota kastiketta saa muissakin mauissa (esim. tomaatti-basilika tai tomaatti-valkosipuli), eli jälleen kerran kannattaa rohkeasti tehdä tästä ruuasta "omannäköistä".

Huomenna tai ylihuomenna luvassa skonssipostausta, siihen asti mmmoi! ♥

2 kommenttia:

  1. Itse nakkaan aina sipulit, chilit yms. öljyyn ja infusoin siinä miedolla lämmöllä hetkisen. Ei tule yksittäisiä makurikkaampia suupaloja vaan koko kastike on ihanan polttava ;) Ja chilit toki siemenineen - tulinen ruoka rocks!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, varmasti hyvä idea tehdä noin! :-) Itsehän vain nakkelin ainesosia pannulle sattumanvaraisessa järjestyksessä - tyypillistä. :-D Ja juu, tulisuus ftw! ;-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)