keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Uusia valloituksia

Kokeilin tänään tehdä itse sitä jogurttikakkua, joka vilahti aiemmin ohjeineen tässä postauksessa. Tämä oli myös (muistaakseni) ensimmäinen leipomani kuivakakku koskaan, joten pientä jännitystä oli ilmassa, kun kaivoin uutuuttaan kiiltelevän vuoan esiin kaapista.

Laitoin taikinaan hieman siirappia tuomaan makua ja väriä, koska käytin maustamatonta jogurttia, mutta jos kaapistanne löytyy maustettua jogurttia, voi siirapin jättää pois. Muistakaa myös, että tietyt jogurtit (esim. mustikka) voivat tehdä kakusta ruman värisen, joten kannattaa suosia vaaleita vaihtoehtoja, kuten vaniljaa tai hedelmää.

Jogurttikakku


2 kananmunaa
3 dl sokeria
2 dl (maustettua) jogurttia
½ dl siirappia (jos jogurtti maustamatonta)
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 tl soodaa  TAI  2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
200 g sulaa voita tai margariinia
(voita ja korppujauhoja vuokaan)

Sekoita (älä vatkaa) munat, sokeri, jogurtti ja siirappi keskenään. Yhdistä erillisessä kulhossa kuivat aineet ja lisää jogurttiseokseen vuorotellen sulatetun rasvan kanssa.



Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa (uunin alatasolla tai pykälää ylempänä) noin tunnin verran.





Ihanan mehevää ja pehmoista. ♥
Lähdemme huomenna taas Mikon kanssa kohti Pohjanmaata hoitamaan bisneksiä (kuulostiko varmasti tarpeeksi epäilyttävältä?), mikä tarkoittanee sitä, että jonkinlaista viikonloppupostausta on luvassa jossain vaiheessa. En muista, olenko pohtinut tätä täällä blogin puolella aiemmin, mutta voisin joskus toteuttaa tuollaisen viikonloppupostauksen videomuodossa perinteisen kuvavyöryn sijaan. Olisiko siinä mitään ideaa?

Ai niin, vielä yksi juttu:

Musicalla oli tänään tarjolla tomaatti-meetvurstipizzaa
(ja nappasinpa kylkeen vähän lohkoperunoitakin)!
Heippa! ♥

8 kommenttia:

  1. Tuo resepti sisältää yllättävän tavallisia aineksia, ehkä se ois tarpeeks helppo myös tämmöselle kerran kuukaudessa leipojalle :) ja videopostaus kuulostaa tosi kivalta, kannatan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tämä on just sellainen kakku, että hyvällä tuurilla kaikki tarvittava löytyy kaapista ilman ylimääräisiä kauppareissuja! :-)

      Kiitos paljon kommentista, täytyy todella ottaa asiaksi tuo videopostauksen tekeminen. :-)

      Poista
  2. Tää vaikuttaa kyllä herkulliselta ohjeelta, mulla on hirveän pitkä lista kaikkea mitä tekisi mieli leipoa.. pakko laittaa tääkin sinne! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehe, mulla on just sama ongelma! :-D Ja sitten joutuu aina valikoimaan kauhean tarkasti, mitä leipoo, kun ihan joka päivä ei viitsi herkkuja tehdä... :-D

      Tää on kyllä sellainen hyvä perusohje kahvipöytään, maistuu varmasti jokaiselle! :-)

      Poista
  3. Toinen amatöörikokki Jyväskylästä ilmoittautuu!

    Uusi tuttavuus tuo jogurttikakku, pitääpä kokeilla viikonloppuna, kun olen luvannut kestitä tuttavia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei jee, kivaa löytää jyväskyläläisiä bloggaajia! :-) Pitääkin heti selailla sun reseptejäsi läpi ja poimia vähän ideoita! ;-)

      Toivottavasti kakku maistuu! Aion itse koittaa tehdä tätä vielä hedelmäpommijogurttiin, kakkuun tulee kivoja sattumia. :-)

      Poista
  4. Laitan kakkuraporttia tulemaan jahka saan sen testattua :) Tervetuloa inspiraatiokierrokselle!

    VastaaPoista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)