tiistai 21. toukokuuta 2013

Maailman helpoimmat banaaniletut

Mun kaverini linkitti mulle pari viikkoa sitten Facebookissa tämän reseptin, enkä mä ollut uskoa silmiäni, kun näin nuo ainesosat: vain banaania ja kananmunaa?! Tätä ohjetta oli tietenkin pakko päästä testaamaan mahdollisimman pian, koska tuntui niin käsittämättömältä ajatukselta, että noista kahdesta raaka-aineesta saisi taiottua lettuja. Totta se kuitenkin oli!

4 isoa lettua


3 (ruskeahkoa) banaania
4 kananmunaa
(öljyä paistoon)

Muussaa banaanit haarukalla mahdollisimman tasaiseksi mössöksi. Riko joukkoon munat ja sekoita huolella. (Voit tehdä taikinan myös sauva- tai tehosekoittimella.)


Kuumenna pannu täydellä teholla. Lorauta pannulle reilusti öljyä ja kaada sitten noin neljännes (tai muu sopiva määrä) taikinasta siihen. Madalla levyn lämpöä ja anna paistua rauhassa ennen kääntämistä.


Tarjoile esimerkiksi maustetun rahkan ja marjojen kanssa.
Aivan mahtava vaihtoehto "tavallisille" letuille ja varmasti esimerkiksi keliaakikkojen pelastus! Banaaniletut ovat melko hajoavaisia, mutta pienellä harjoittelulla niidenkin käänteleminen alkaa kyllä sujua. Kannattaa tehdä letuista oikein paksuja, sillä silloin ne ovat (ainakin omasta mielestäni) parhaimmillaan. :-)

Hauskaa tiistai-iltaa (vai yötä?) kaikille. 

8 kommenttia:

  1. Vau, tätä pitää joskus kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Maukkaan näköinen:) Pitäneen itsekin kokeilla!!

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi ! Tulispa pian uus postaus ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! :-) Kohta pitäisi tulla uutta postausta, materiaalia löytyy jo useampaankin. ;-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)