sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Uunivartaat

Koska meidän parvekkeellamme ei voi grillata (niin kuin olen täällä jo aiemminkin valitellut), olen pyrkinyt valmistamaan erilaisia grilliherkkuja uunissa. Toki se ratkaiseva grillaamisen maku jää uupumaan, mutta kyllä se kesäiltojen fiilis välittyy näistä uuniversioistakin. ;-)

Eilen väsäsimme Mikon kanssa siis vartaita, joiden piti olla maukkaita, mutta edullisia. Kaupan valmiit marinadit ja muut kastikkeet korvasimme oman kaapin mausteilla, ja grillimakkarakin sattui olemaan tarjouksessa, joten noin 12 vartaalle tuli lopulta hintaa vain kymmenisen euroa!

n. 12 varrasta


1 pkt (4 kpl) grillimakkaraa
1 keskikokoinen kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja
250 g grillijuustoa (esim. Pirkka)
1 sipuli

Maustekastike


reilu loraus öljyä
2-3 tl soijakastiketta
mustapippuria
oreganoa
paprikajauhetta
(suolaa)


Kuori makkarat ja leikkaa ne sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Pilko sitten kesäkurpitsa, grillijuusto ja sipuli suurehkoiksi paloiksi.


Valmista maustekastike: Sekoita yhteen öljy ja soijakastike ja lisää sitten mausteita oman makusi mukaan. Lisää tarvittaessa suolaa, mutta varo tekemästä kastikkeesta liian suolaista, sillä juustossa ja makkarassa sitä on jo reilusti.

Pyöräytä kesäkurpitsa, sipuli ja kirsikkatomaatit kastikkeessa.


Pujottele vartaisiin vuorotellen kutakin ainesosaa. Me laitoimme kaikkea kaksi kierrosta.

Ylimääräiset ainekset voi ripotella pellille vartaiden sekaan.
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes vartaat saavat sopivasti väriä.



Lopputulos oli jopa parempi kuin osasin odottaa, sillä kaikki kypsyi tasaisesti ilman kääntelyä tai muuta säätämistä, mikä on hyvin harvinaista tuolla meidän (todella) vanhalla uunillamme. Ensi kerralla ajattelimme laittaa näihin ainakin herkkusieniä - onko muita ehdotuksia?

Aurinkoista alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Kyllä uunissakin saa "melkein grillattuja" ruokia. Onko teillä grillivastukset uunissa? Niitten avulla tiristyy hyvin.
    Grillijuusto vartaissa kuulostaa hyvälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakko tunnustaa, että tuo meidän vuokra-asunnon uuni on niin vanha ja ailahtelevainen, etten ole hirveästi uskaltanut sen eri ominaisuuksiin edes tutustua. :-D Olen vaan todennut jonkin asetuksen hyväksi ja paistanut aina sillä!

      Grillijuusto on kyllä ehdoton! :-)

      Poista
  2. Hauska idea! Laitetaan tämäkin testiin jossain vaiheessa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kivaa huomata, että vartaat onnistuvat näin näpsäkästi uunissakin! :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)