torstai 15. marraskuuta 2012

Juustokakkuohje (ja vähän sitseistä)

Sitsiruokaa: Kinkkukiusausta, salaattia ja patonkia maustevoilla.
En nyt höpöttele sen kummempia noista eilisistä kotiseutusitseistä, mutta hauskaa oli ja ruoka oli tälläkin kertaa hyvää! Teema oli aika hankala, mutta kyllä niitä kekseliäitäkin asuja silti löytyi. Lähtekää ihmiset ihmeessä sitsaamaan, jos saatte siihen mahdollisuuden. :-)

Asiaan: Leivoin siis viikonloppuna mangojuustokakun isänpäivän kunniaksi ja käytin ensimmäistä kertaa mangotuorejuustoa, jossa olikin oikein kunnon hedelmäpaloja seassa. Aion takuulla hyödyntää tuota tuorejuustoa muussakin leivonnassa, niin hyvältä se maistui!

Mangojuustokakku

Pohja

n. 200 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte

6 liivatelehteä
1 prk mangopilttiä
2 prk (400 g) mangotuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua
sitruunan kuorta raastettuna (oman maun mukaan)
4 dl kuohukermaa

Päällystä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa Digestive-keksit joko koneella tai käsin (esim. laittamalla keksit pussiin ja kaulimalla ne murusiksi).





Sulata voi mikrossa ja sekoita keskenään keksimurujen kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi.


Liota liivatteita kylmässä vedessä kymmenisen minuuttia. Kuumenna mangopiltti mikrossa (kunnolla kuumaksi!) ja liuota pehmenneet ja puristellut liivatteet siihen. Sekoita kulhossa keskenään tuorejuusto, liivateseos, sokeri, vaniljasokeri, sitruunamehu ja sitruunankuoriraaste.


Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuustoseos varovasti sen sekaan. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 4-6 tuntia (itse annoin kakun olla jääkaapissa yön yli, joten en osaa arvioida tarkkaa hyytymisaikaa).


Valmis täyte.
Pyöräyttelin kakun pintaan "ruusuja" ihan
tavallisella ruokaveitsellä.


Ihanan mangoista, eikä ollenkaan liian makeaa. :-)

Hauskaa torstai-iltaa (ja aivan nurkan takana häämöttävää viikonloppua) kaikille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)