sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Nakkipiilot + Jauhelihapihvit

Tein eilen nakkipiiloja! Ensin leikkasin
torttutaikinalevyt neljään osaan...
...kääräisin puolitetut nakit (voit käyttää
myös prinssinakkeja) taikinasuikaleiden sisään (jätä
saumakohta rullan alle)...
...ja paistoin lopuksi 225 asteessa 15-20 min.
Ihania suupaloja!
Ja tästä sitten suoraan hyppäys tämän päivän ruokaan, HOP!

Jauhelihapihvit

400 g jauhelihaa
1 kananmuna
1 pss sipulikeittoa
½ dl vettä
1-2 rkl ketsuppia
Tabascoa oman maun mukaan

Sekoita kulhossa kananmuna, sipulikeittojauhe, vesi, ketsuppi ja Tabasco. Anna turvota 5-10 minuuttia.


Lisää jauheliha ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina osiin ja muotoile pihvejä leivinpaperille.

Voit tehdä vaikka 6-8 pientä, mä tein 4 isoa!
Paista 200 asteessa 20-30 minuuttia (pihvien paksuudesta riippuen).

Lisukkeena perunamuusia ja porkkanaraastetta.
Ketsuppi ja Tabasco toimivat vain lisämausteina, eli voit jättää ne halutessasi kokonaan pois, tai korvata jollain muulla. Voit myös täyttää pihvit esim. lempijuustollasi! Helppoa ja edullista. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)