keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Juustoinen piirakka + Kebab House

TUNNUSTUS: Mulla ei ole kuvaa siitä valmiista piirakasta! Otin muutaman kuvan leivonnan eri vaiheista, mutta taisi siinä sitten viini vähän maistua piirakan ollessa uunissa ja niinpä se kuvaaminen pääsi unohtumaan. Harmittaa ihan vietävästi, mutta onneksi piirakka oli kuitenkin syntisen hyvää ja kämppäkin säilyi ehjänä!

Aura-broileripiirakka

Pohja

2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kaurahiutaleita
75 g voita/margariinia
½ dl maitoa
(voita/margariinia vuoan voiteluun)

Täyte

250 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
150 g auramurua
150 g Punaleima-emmentalraastetta
1 prk (120 g) smetanaa
3 kananmunaa
1 prk (2,5 dl) ruokakermaa
suolaa
pippuria

Sekoita pohjan ainekset tasaiseksi taikinaksi ja laita jääkaappiin jäähtymään noin puoleksi tunniksi. Paista kanat pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kulhossa yhteen kananmunat, smetana ja ruokakerma (pienet kokkareet eivät haittaa).

Ruokakermaseos.
Painele jäähtynyt taikina voideltuun piirakkavuokaan. Lisää kerroksittain kanat, auramuru ja emmentalraaste.

Naureskeltiin VÄHÄN tuolle juuston määrälle...!
Kaada sitten ruokakermaseos tasaisesti muiden täytteiden päälle. Paista 200 asteessa noin 35 minuuttia.

En saanut sitä litkua pienessä kulhossa ihan tasaiseksi ja tuo
raejuustolta näyttävä juttu on siis smetanaa, mutta kyllä se
sitten uunissa suli oikein nätiksi ja tasaiseksi, oikeasti!
Vaikkei sitä näiden kuvien perusteella ehkä uskoisikaan, niin tuo on ehdottomasti yksi parhaista maistamistani suolaisista piirakoista! Se katosi illanistujaisissa hyvin äkkiä parempiin suihin, muruakaan ei jäänyt. Kiitos ihanaiselle K:lle tästä reseptistä, hyvitän tämän sulle joskus!

Tänään eksyimme Kebab Houseen ja kyllä, sieltä saa edelleen ihan yhtä käsittämättömän kokoisia pizzoja... Otin Tex Mex -pizzan puoliksi avokin kanssa, enkä siltikään jaksanut kaikkea! Kebab Housessa on todella mahtava hinta-laatusuhde; tuokin pizza maksoi alle kymmenen euroa ja yksi ihminen saa siitä helposti ainakin kahden päivän ruuan (jämät saa siis tietysti ottaa mukaan). Lisäksi siellä on hyvä salaattipöytä, mukavia asiakaspalvelijoita ja viihtyisät tilat. Eli saa ainakin multa pelkkää plussaa!

Tex Mex -pizza, päällä tacomajoneesia.
Huomenna menen elämäni ensimmäisille sitseille, jännittää ihan kiitettävästi... Saas nähdä, millaiset ruoka- ja juomatarjoilut siellä on! Ja kuinka paljon saan rangaistuksia...

Hyvää keskiviikkoillan jatkoa!

EDIT//Kuvia valmiista piirakasta täällä, jee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)