maanantai 22. lokakuuta 2012

Sämpyläresepti numero 2

Päätin sitten näin syysloman kunniaksi sairastua, jes! Kurkkuun sattuu, pää on raskas, korvissa humisee ja kuumekin alkaa vissiin vähitellen nousta. Ruoka ei ole siis hirveästi maistunut, mutta päivällä rupesin kaipaamaan lohtuherkkua ja päätin tehdä kaurahiutalesämpylöitä, joita opin leipomaan kansanopiston kokkikoulussa ja joihin rakastuin ensihaukkauksella. ♥ Mielessä kyllä kävi, ettei välttämättä ole mitenkään maailman fiksuinta leipoa kipeänä, mutta... Ihan on avokin oma syy, jos syö mun pöpösämppäreitä!

Kaurahiutalesämpylät

½ l vettä tai maitoa
50 g tuorehiivaa (tai 1 pss (~12 g) kuivahiivaa)
5 dl kaurahiutaleita
½ rkl suolaa
½ dl siirappia
n. 7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä (tai 50 g sulaa rasvaa)


Lämmitä neste kädenlämpöiseksi (tai kuivahiivaa käytettäessä vähän lämpimämmäksi) ja liuota siihen hiiva. Kaada sekaan kaurahiutaleet ja jätä kulho peitettynä lämpimään paikkaan, kuten lämpimään vesialtaaseen, noin 20 minuutiksi, tai kunnes seos kuplii.

Lisää muut ainekset ja alusta pehmeäksi taikinaksi. VINKKI: Lisää ensin öljy ja vasta sitten samalla mittakupilla siirappi, näin siirappi ei takerru! Jaa taikina haluamasi kokoisiksi paloiksi ja pyörittele sämpylöiksi (ei kannata liikaa murehtia niiden ulkomuotoa). Anna kohota peitettyinä.



Paista 225 asteessa 10-12 minuuttia, tai kunnes sämpylät näyttävät silmämääräisesti hyviltä. Vähän taikinainen sisus on herkkua!



Ja näiden ei sitten muuten anneta jäähtyä, vaan ne nautitaan tulikuumina niin, että näpit ja suu palaa!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä reseptistä,sain huomiseksi maukkaita eväsleipiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jes, kivaa kun löysit tämän! Nämä ovat ehdottomasti mun lempisämpylöitäni. :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)