keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Lemppari jo pienestä pitäen

Tänään se sitten iski, nimittäin NÄLKÄ. Eikä mikään "syönpä tuosta viipaleen leipää ja vähän muroja" -nälkä, vaan tämän tason nääntymys vaati jo jotain aivan erityistä lemppariruokaa! Mietin hetken, mikä voisi olla tuo pelastuksen resepti, kunnes koin valaistuksen: pasta-papukeitto. Söin sitä ensimmäistä kertaa joskus pienenä kaverini luona ja myöhemmin löysin (kohtalonomaisesti) samaisen keiton reseptin kotoa Valion Aloittelevan amorin keittokirjasta. En tiedä mikä tuosta ruuasta tekee niin erityisen hyvää, mutta jo silloin kranttuna lapsena se pääsi ihan heittämällä mun lempiruokieni listalle.

Jouduin käppäilemään pari kilometriä ylimääräistä, koska lähikaupastamme ei löytynyt tomaattimehua, mutta hätä oli suuri, eikä suunnitelmia voinut enää tässä vaiheessa muuttaa, vaikka nälkäkuolema kolkuttelikin jo ovella! Tämä ei nyt välttämättä mene ihan alkuperäisen reseptin mukaan, koska en itse tuota Valion keittokirjaa omista, mutta:

Pasta-papukeitto

(~4 hengelle?)


öljyä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
mustapippuria
1 l vettä
2 liemikuutiota
6 dl pastaa (käytin jälleen täysjyvää)
3-5 dl tomaattimehua (kaadoin sitä sekaan summanmutikassa)
1 tlk valkoisia papuja tomaattikastikkeessa

Lorauta kattilan pohjalle öljyä ja kuullota sipulit siinä. Lisää mustapippuri ja murskatut valkosipulinkynnet.


Kaada sekaan vesi ja lisää liemikuutiot, anna kiehua noin 5 minuuttia. Lisää sitten pasta ja anna kiehua vielä 10-15 minuuttia. Kaada lopuksi sekaan tomaattimehu ja pavut kastikkeineen ja kuumenna kiehuvaksi.


Niiin hyvää! Tämän keiton lisukkeeksi sopii tosi
kivasti myös ranskankerma. :-)
On ollut ihanan vapauttavaa viettää kuumeetonta päivää ja nauttia hyvästä ruuasta (saatoin syömishimoissani ostaa kaupasta myös pussin Estrellan Salt & Vinegar -sipsejä, hups...). Huomenna lähdemme avokin kanssa mun perhettäni häiriköimään koko loppuviikoksi, eli teen varmaan sunnuntaina tai maanantaina taas jonkinlaisen kuvapostauksen siitä reissusta.

Kuulemiin! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)