lauantai 3. marraskuuta 2012

JOULUTORTTUJAAA (+ Salsa Orkidea)

Mulla on monta kivaa joulutorttukuvaa ihan vain teitä varten, mutta ennen niitä tahdon hehkuttaa teille taas yhtä Jyväskyläläistä ravintolaa, nimittäin Salsa Orkideaa. Kävimme tänään siellä ensimmäistä kertaa ja olimme aivan puulla päähän lyötyjä, kun selailimme menua: meksikolaista, persialaista, intialaista, italialaista, turkkilaista... Olikohan jotain muutakin? Joka tapauksessa todella laaja ja monipuolinen valikoima, mutta silti huokeat hinnat, jes!

Salaattipöydän antimia (salaatinkastikkeella peitettynä :-D).
Avokki otti persialaisen "kabab"-annoksen.
Ja mä taas otin "Toro"-pizzan, jossa oli aurinkokuivattuja tomaatteja,
suppilovahveroita, paprikaa, häränlihaa ja cheddaria. Pizza ei tosiaan
mahtunut tuolle lautaselle, tuli joka suunnasta muutaman sentin yli!
Vähäsen harmittelin jälkikäteen, että olisi pitänyt kokeilla jotain erikoisempaa, mutta toisaalta tuo pizza oli niiiin hyvää, ettei katumiseen ole mitään syytä! Eikä tämä sitä paitsi ollut missään nimessä viimeinen kerta, kun käymme tuolla syömässä. ;-)

Mutta nyt niihin joulutorttuihin! Päätin eilen, että nyt on korkea aika nauttia vuoden ensimmäiset joulutortut ja glögit, joten hain kaupasta värkit valmiiksi tätä suurta päivää varten. Yleensä ostan niitä valmiita taikinalevyjä, mutta tällä kertaa luetun ymmärtämiseni petti ja mukaan tarttui yksi iso taikinalevy. Aivan KAUHIA paikka, kun joutui tekemään ylimääräistä työtä, hyrr!

Ihan ensimmäiseksi kaulin taikinan vähän ohuemmaksi (yrittäen
kuitenkin säilyttää neliskanttisen muodon). Sen jälkeen jaoin
sen kahdeksaksi neliöksi.
Lempparitorttumallini! Eli ensin tehdään joka kulmaan
tuollainen viilto...
...lätkäistään hilloa päälle...
...ja käännetään nurkat keskelle.
Hillon voi myös laittaa keskikohdan päälle.
Sitten on myös tietysti tavallinen tähtimalli. Joka nurkasta
vedetään viillot kohti neliön keskustaa, minkä jälkeen joka
toinen sakara käännetään tortun keskelle (ja hillo päälle).

Paistoin näitä 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Uunituoreita torttuja. ♥
Muistakaahan nipistellä se keskusta hyvin kiinni,
muuten käy näin!
Juomana tietenkin glögiä mantelirouheella. Joulufiilis. :-)

Aika täydellinen lauantai, toivottavasti teilläkin oli! ♥

2 kommenttia:

  1. Hillon voi myös laittaa sekä alle että päälle, muhhahhahhahhaa! (Miten niin odotan innolla jouluherkkuja? Pitää vaan pidätellä itteään ettei ehi tympääntyä aattoon mennessä... ;< )

    Torttuja myös tehtiin joskus pimeinä historian vuosina kaverin kanssa sekä suklaatahna- että juusto"täyttein". Järkyttävän näköstä, mutta niiiiiiin hyvääää... pitää ehkä joskus sortua kokeilemaan tuo uudestaan! ^-^;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! ;-D Hilloa voi myös syödä pelkkänä siinä torttutaikinan taittelun lomassa... :-D Kuulostaa aika syntisen hyviltä noi vaihtoehtoiset täytteet, ehkä sorrun itsekin! Omenamarmeladi on kans melkoinen herkkutäyte. :-)

      Poista

Kysymykset, parannusehdotukset ja kaikenlaiset kommentit ovat aina tervetulleita! :-)