Rakas ruokablogi, tänään tein ensimmäistä kertaa perunamuusia! Olin ihan varma, että koko homma tulisi menemään radikaalisti pieleen, mutta toisin kävi. Muusin kaverina oli kermapippurimarinoiduista rypsiporsaan lihasuikaleista tehtyä kastiketta, joka oli kyllä älyttömän hyvää, koska tuo kermapippurimarinadi on herrrkkkua! Tämä oli taas sellainen superhelppo ruoka, observe:
Perunamuusi
perunoita
suolaa
maitoa
voita
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Muista laittaa keitinveteen suolaa! Kaada keitinvesi pois ja muussaa perunoita vähän sähkövatkaimella (tai perunasurvimella). Lisää sekaan nokare voita ja (lämmitettyä) maitoa sen mukaan, kuinka paljon olet keittänyt perunoita ja muussaa tasaiseksi. Liika maito tekee muusista velliä, joten lisää aina vähän kerrallaan, kunnes koostumus on hyvä!
Rypsipossukastike
400 g kermapippurimarinoituja rypsiporsaan lihasuikaleita
2½ dl ruokakermaa
Ruskista lihasuikaleet pannulla. Kaada sekaan ruokakerma, sekoita hyvin ja anna kastikkeen sitten hautua miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia (lihasuikaleiden pakkauksessa lukee 40 minuuttia).
Nyt on taas masu täynnä! Sain muuten eilen postissa sen Reseptiklubin reseptikansion ja bongasin sieltä heti helpon tomaattisen jauhelihakastikkeen ohjeen, eli huomenna luvassa jauhelihasoosi vol. 2 (pastan kanssa, tietysti). Lisäksi meillä olisi jääkaapissa vispikermaa ja kinuskia, pitänee siis kehitellä niistäkin jotain...!
By the way, menin edellisen postauksen jälkeen hakemaan itselleni vielä iltapalasämpylää ja leikkasin siinä sitten leipäveitsellä oikein kunnon viillon vasempaan etusormeeni... Epäonnen tsatsikisämpylät!
Muusi on niin hyvää!
VastaaPoistaNiin on! :-D
PoistaSinä olet oikein master cheeffi !
VastaaPoistaJa olepa nyt varovainen niiden teräaseiden kanssa :)
Heh, yritetään! :-D Blogin kirjoittaminen voi hankaloitua, jos kovin monta sormea irtoaa...!
Poista